VÅR HISTORIA


1889


  Den 12 september 1889 föddes John Journath, Susann Idervall's mammas morfar och den första generationen fastighetsutvecklare. 

  Mannen som kanske lade grunden för det arkitektoniska intresset var alltså John Journath, som också utbildade sig till ingenjör och arbetade i bl.a. byggnadsfirman Lindblad & Palmqvist, hos arkitekt Gustaf Paulson och i firma J.G. Swartz. 1922 startade han ett eget bolag och uppförde tidigt Ritz Hotell.

1926 valdes John Journath in i styrelsen i Norrköpings Byggmästareförening som suppleant och 1929 blev han vald till Klubbmästare. Under samma period arbetare John med arkitekten Sten Wennerström, som ritade hus tillsammans med byggnadsfirman John Journath Byggnadsbyrå.  John byggde från 1930-talet fram till 1960-talet ett stort antal av de byggnader som ses i Norrköping idag.


1967 - 2013


  År 1967 gick John Journath bort och fastighetsförvaltningen övertogs av barnen. Genom företaget John Journath Fastighetskontor HB förvaltade barnen i den andra generationen fastigheterna.

  Det som var kvar av fastighetsbeståndet delades upp  1998 övertogs sedan delar av fastigheterna genom IVT-Fastigheter fram till 2013, då hela beståndet såldes av externt. -Nu startar vi om mot framtiden. Vi tänker långsiktig förvaltning med målet att växa långsamt och skapa ett blandat innehav a fastigheter främst i Norrköping med omnejd.

2017


  Sedan 2017 drivs nu Idervall Fastigheter i mindre skala genom generation nummer fem och vi förvaltar fastigheter bestående främst av industrifastigheter. Bolaget består idag av Susann och Eric Idervall.

  Susann Idervall är utbildad Data- och Elektronikingenjör men också Informationsdesigner inriktning projektering av inredning samt grafisk designer och har sedan 28 års ålder drivit en mängd olika företag.

  Bland annat drev Susann GAIDA Inredningsprojektering i Örebro, som startades 2008 med kollegan Helena Jansson. Bolagets inriktning var Arkitektur och Inredningsprojektering med kunder som Spendrups, Atlas Copco, SCB, Kommuninvest och Nethous med fler. Bolaget lades dock ned vid Helenas allt för tidiga bortgång.

  I dagsläget har Susann även startat en liknande verksamhet genom IDERVALL arkitektur tillsammans med Bordex Byggspecialisten & Nyköpings Finsnickeri med inriktning byggnation, projektering och projektledning av såväl mindre finsnickerarbeten som större byggnationer och renoveringar.


  Eric Idervall har utbildat sig med inriktning mot fastighetsförvaltning och ingår i ett mentorskapsprogram för framtiden. Eric arbetar idag med all daglig förvaltning samt med företagets kund- och leverantörskontakter.